IC N*Alegria's Fineza D.C
"Fina"


kilpikonna (BSH f)
s. 1.2.2003

Gipsy King In Concert (BSH b) x N*Alegría's Celeste (BSH f var)
sukutaulu

kasvattaja Mona Hofoss, Norja

Fina muutti kissalaani Norjasta 2004 talvella. Kun Auroran lähisuvusta löytyi HCM-tapauksia, minun piti saada itselleni uusi kasvatuskissa ja aloittaa kasvatus alusta. Halusin itselleni uuden kilpikonnan värisen naaraan. Olin päätynyt norjalaiseen Alegria’s kissalaan ja odotin sieltä kilpikonna-pentua. Jonkun aikaa jouduinkin odottamaan, sillä Fina syntyi vasta kolmanteen pentueeseen. Itse asiassa kasvattaja ehti jo ilmoittaa minulle, että kilpikonnaa ei syntynyt vieläkään, ainoastaan musta naaras. Yllätys olikin iloinen, kun hän seuraavana päivänä ilmoitti, että mustaksi luulemallaan naaraspennulla oli muutamia punaisia karvoja, joten se olikin kilpikonna! Iän myötä Fina sai turkkiinsa paljon punaista. Tämän kokemuksen myötä tiedän, että Finan linjoissa kilpikonna voi olla hyvin yksiväriseltä näyttävä pentuna, mutta punainen lisääntyy kyllä ajan myötä.

Fina on Ruusutarhan F-, G- ja I-pentueiden emo. F- ja G-pentueiden isä on From’s Don Juan. Tämä onkin ollut ainoa kerta, jolloin olen uusinut saman yhdistelmän. F-pentueen Fausto jatkoi sukua ja on Vivin esi-isä. Vivi onkin ainoa tämän sukuhaaran edustaja, joka voi viedä linjaa eteenpäin. G-pentueesta Ghisella muutti Anna Honkasen FI*Feronian kissalaan brittikasvatuksen kantanaaraaksi. Ghisellalla on jo monta polvea jälkeläisiä, joista toistaiseksi maineikkain on Ghisellan tytär SW FI*Feronian Dahlea Purpurea DSM.

Finan kolmanteen pentueeseen Ruotsin tuontini Atoksen kanssa syksyllä 2008 syntyi vain yksi pentu, Ilo, joka on Ruusutarhan ainoa pitkäkarvainen kasvatti. Ilo ja Fina muuttivat yhdessä kummipoikani kotiin.

Fina osallistui kissojen lonkkatutkimukseen vuonna 2011. Finan lonkat todettiin normaaleiksi eli terveiksi.

Fina on tätä kirjoittaessani maaliskuussa 2021 vielä voimissaan, vaikka iän myötä vaivoja on tullutkin. 1.12.2020 Fina täytti 17 vuotta. On ilo kertoa, että F- ja G-pentueiden isäkissa myös elelee edelleen hyvää kissavanhuksen elämää. Sekin täytti 17 vuotta 14.9.2020. Elinvoimainen pariskunta!

fina1.jpg

finababy.jpg