Näyttelymenestystä

NW SC FI*Ruusutarhan Viviana eli Vivi yllätti minut ja nappasi Suomen Kissaliiton Vuoden kissa 2021 -tittelin ja oli kaiken huipuksi vielä National Winner. NW-tittelin saa vuosittain 13 parhainta kissaa.

Vivi on Ruusutarhan kasvatti viidennessä polvessa ja se on yhdistelmästä Ruusutarhan Piccola x Lja Mur Ken Kingdom.

Tuntuu ihmeelliseltä ja hienolta, että Ruusutarhan britti on toistamiseen vuoden paras naaras. Kun Tilda (SC FI*Ruusutarhan Rosa Amabile JW DSM) oli Vuoden kissa 2020, ajattelin, että näyttelyharrastuksen huipennus oli tuolloin saavutettu. Mutta kuinkas kävikään!


2020

Tilda oli Suomen Kissaliiton Vuoden kissa 2020!
Vuonna 2020 Tildan näyttelykausi alkoi elokuun lopussa. Muutaman kuukauden aikana näyttelyitä kertyi yhteensä 11. Menestys oli hulppea: 9 x NOM ja 9 x Best in Show! Koronapandemian aiheuttamista poikkeusoloista huolimatta Tildan arvosteli 10 eri tuomaria.

Tildan näyttelyuran kulku on kuin sadusta. Joulukuussa 2016 Tildasta tuli Junior Winner, marraskuussa 2019 se sai nimeensä Distinquished Show Merit eli DSM-liitteen ja vuonna 2020 Tildasta tuli Vuoden kissa. Vuoden kissa -tuloksen myötä Tilda on Surokin paras naaras kategoriassa 3 ja myös Suomen Brittikissat ry:n paras naaras (ja myös paras britti).


2019


tilda_3.jpg

Tilda eli SC FI*Ruusutarhan Rosa Amabile JW DSM sai DSM-arvon 24.11.2019 Turokin näyttelyssä, kun Tildalle tuli kasaan 10. BIS-voitto. Tilda oli ensimmäisen kerran BIS naaras vuoden ikäisenä maaliskuussa 2017. Näyttelyvuosi 2019 meni muutenkin hienosti, sillä Tilda oli Suomen Kissaliiton Vuoden kissa -kisassa sijalla 3 kategorian 3 naaraissa. Samalla Tilda oli ylivoimaisesti myös paras brittinaaras vuonna 2019.


Ruusutarhan britit kunnostautuivat 2.3.2019 Ery-Sydin kansallisessa näyttelyssä Helsingissä. FI*Ruusutarhan Tilde JW oli BIS kastraattinaaras ja FI*Ruusutarhan Ulrico Cremoso (BSH e) oli BIS kastraattiuros vajaan 11 kuukauden ikäisenä.

tilde_1.jpg
Ruusutarhan Tilde JW

Ulrico.jpg
Ruusutarhan Ulrico Cremoso


Brittien Breed BIS näyttelyssä 26.1.2019 Hämeenlinnassa FI*Ruusutarhan Viviana oli BIS nuori ja FI*Ruusutarhan Rosa Amabile JW valmistui Supreme Championiksi..

viv1.jpg
Ruusutarhan Viviana

tilda2.jpg
SC Ruusutarhan Rosa Amabile JW2018


Vuoden lopussa voi todeta, että FI*Ruusutarhan oli vuoden 2018 paras brittikasvattaja – kahdeksannen kerran. Suomen Kissaliiton listalla 3 kategoriassa Ruusutarhan sijoittui kolmanneksi. FI*Ruusutarhan Rosa Amabile JW eli Tilda oli vuoden 2018 paras brittinaaras. FI*Ruusutarhan Tilde JW sijoittui nuorten toiseksi, 0,03 pisteen erolla ensimmäiseksi sijoittuneeseen brittinuoreen.

aijatilda.jpg
FI*Ruusutarhan Rosa Amabile JW eli Tilda

tilda_7.jpg
FI*Ruusutarhan Tilde JW


FI*Ruusutarhan Tilde JW saavutti Junior Winner arvonimen 1.9.2018 Pirokin näyttelyssä Tampereella. JW liite näkyy nyt Tilden nimessä. Vielä 2.9.2018 Tilde sai kuudennen BIS-voittonsa.

tilde_3.jpg
Ruusutarhan Tilde JW


2017


SP&CH Ruusutarhan Klara DSM sai nimensä perään uuden lyhenteen helmikuussa 2017. DSM on lyhenne sanoista Distinguished Show Merit. Arvonimen saa, kun kissa on ollut näyttelyissä 10 kertaa Best in Show. Ensimmäisen ja kymmenennen voiton välillä täytyy olla kaksi vuotta ja yksi päivä. DSM titteleitä on jaettu vuodesta 2002 alkaen ja ylpeänä kasvattajana voin sanoa, että Klara on sen saanut ensimmäisenä brittinä Suomessa.
Klara sai DSM arvon kuudentena syntymäpäivänään 25.2.2017 Satakissan näyttelyssä Porissa.

klara_0.jpg
Ruusutarhan Klara DSM


tilda7.jpg
Ruusutarhan Rosa Amabile JW oli Best in Show nuori myös vuoden 2017 ensimmäisessä näyttelyssään Lahdessa 21.1.172016


Vuoden 2016 tulokset ovat ainutlaatuiset Ruusutarhan historiassa. En uskonut mahdolliseksi kokea sellaista menestystä, jota viime vuosi toi tullessaan. Ruusutarhan vuosi oli huikea!

Kun Klara oli Best in Show vuoden 2016 ensimmäisessä näyttelyssä tammikuussa, en voinut kuvitellakaan, että Klara saisi vielä kahdeksan Best in Show -voittoa lisää vuoden aikana. Hertta puolestaan oli Best in Show veteraani neljästi ja Tilda oli Best in Show pentu/nuori viisi kertaa. Voin rehellisesti sanoa, että olen ylpeä kasvateistani ja niiden saavutuksista, mutta ennen kaikkea olen superonnellinen ja kiitollinen näistä ihanista kissoistani!

Ruusutarhalaiset sijoittuivat erinomaisesti Suomen Kissaliiton Vuoden kissa 2016 -kilpailussa kategoriassa 3, Suomen Rotukissayhdistyksen (SUROK) Vuoden kissa -kilpailussa kategoriassa 3 sekä rodun parhaissa:

klara_02.jpg
SP&CH Ruusutarhan Klara, BSH f
9 x Best in Show
Paras BSH kastraattinaaras, Suomen Brittikissat
Paras kastraattinaaras, SUROK
Toiseksi paras kastraattinaaras, Suomen Kissaliitto

tilda4.jpg
Ruusutarhan Rosa Amabile JW, BSH g
5 x Best in Show
Paras BSH nuori, Suomen Brittikissat
Paras nuori, SUROK
5. sija, Suomen Kissaliitto
Junior Winner 18.12.2016

herttah.jpg
SC Ruusutarhan Hertta, BSH g
4 x Best in Show
Paras BSH veteraani, Suomen Brittikissat
Paras veteraani, SUROK
3. sija, Suomen Kissaliitto

oodi_1.jpg
IC Ruusutarhan Oodi, BSH f
Paras BSH siitosnaaras, Suomen Brittikissat
Toiseksi paras siitosnaaras, SUROK
Toiseksi paras siitosnaaras, Suomen Kissaliitto

Ruusutarhan
Paras BSH kasvattaja, Suomen Brittikissat
Toiseksi paras kasvattaja, SUROK
3. sija, Suomen Kissaliitto

Lisäksi Oodin sulhanen ja Ruusutarhan Rosa-pentueen upea isä IC Feronian Ivory on Rosa-pentueen ansiosta Suomen Kissaliiton Vuoden 2016 siitosuros!

Klaran veljentytär SP&CH Ruusutarhan Matilde (omistaja Ilona Nikula) menestyi myös loistavasti ja oli 5 x Best in Show vuoden 2016 aikana. Matilde oli merkittävässä roolissa Ruusutarhan kasvattajapisteissä.
Tulokset olivat:
toiseksi paras BSH kastraattinaaras ja viides kastraattinaaras Suomen Kissaliiton kategoriassa 3.
Suuret kiitokset Ilonalle ja Hessulle!

matilde9.jpg
SP&CH Ruusutarhan Matilde

Mikä vuosi, kiitos ystävät, jotka olette iloinneet kanssani!

tilda6.jpg

Syksyn 2016 aikana Ruusutarhan Rosa Amabile eli Tilda oli Best in Show pentu tai nuori viisi kertaa ja Tuomarin paras pentu tai nuori se oli lähes jokaisessa käymässään näyttelyssä. Viides Best in Show -voitto tuli vuoden viimeisessä näyttelyssä ja sen myötä Tilda sai Junior Winner -tittelin. Tilda on ensimmäinen Junior Winner -britti Suomessa. Kasvattajana olen Tildan saavutuksesta iloinen ja ylpeä, olihan se suuri haaveeni. Nyt tämä unelma on toteutunut. Voin olla tyytyväinen valintoihini.


GIP&CH Ruusutarhan Klara oli Surokin näyttelyssä 23.1.2016 BIS kastraattinaaras. Ei hassumpi näyttelyvuoden aloitus! :)

klara_04.jpg


2015


Ruusutarhan Hertta oli vuoden 2015 paras brittinaaras ja samalla paras leikkaamaton britti sekä vuoden 2015 paras brittiveteraani. Aika hauska yhdistelmä, mistä voi päätellä, että britti pitää pintansa myös iän myötä. Ja eihän seitsemän vuotias britti mikään vanha olekaan.

aijahertta.jpg

Kastraattinaaraiden Ruusutarhalaiset:
2. sija IP&CH Ruusutarhan Matilde (BSH f)
3. sija GIP&CH Ruusutarhan Klara (BHS f) ja
4. IP&SC Ruusutarhan Ghisella. Ghisella oli myös toiseksi paras brittiveteraani.
Klara oli kolmesti TP ja kerran BIS, mutta kategoriavoitto tuli Tallinnassa ja ulkomaisia kategoriavoittojahan ei lasketa vuoden kissa pisteisiin mukaan. Vaikuttunein olen kuitenkin Matilden saavutuksista, se oli neljästi TP ja ainoa brittikastraattinaaras, joka on napsinut paneelissa pisteitä kolmelta eri maailmanvoittajakissalta! Kasvattajakisaan ei ollut mahdollista osallistua, koska Ruusutarhalaisia ei ollut neljää enempää samassa näyttelyssä kuin kerran.

matilde.jpg
Ruusutarhan Matilde


Tallinnan näyttelyviikonloppu 21.-22.2.2015 oli unohtumaton! Ruusutarhan kastraattidaamit veivät koko potin:
21.2. SC&IP Ruusutarhan Ghisella IP, NOM, Best in Show
22.2. CH&IP Ruusutarhan Klara CAGPIB, NOM, Best in Show
Lisäksi myös Ruusutarhan Oodi oli 22.2. Ex1, NOM, äänet menivät 2-1-1.
Kahden uuden Ruusutarhalaisen BIS-voittajan myötä kaikkien 51 kasvattini joukossa on nyt 7 Best in Show -voittajaa kuudesta eri yhdistelmästä.


2014


Ruusutarhalaiset menestyivät loistavasti Suomen Brittikissat ry:n vuoden 2014 parhaiden brittien kilpailussa kaikissa ikäryhmissä. Tulokset puhuvat puolestaan:
Paras naaras ja samalla paras aikuinen britti: SC Ruusutarhan Hertta, BSH g, synt. 16.5.2008
Paras pentu/nuori: Ruusutarhan Oodi, BSH f, synt. 27.4.2014
Paras veteraani: SC&IP Ruusutarhan Ghisella, BSH a, synt. 25.10.2006, omistaja Anna Honkanen
2. Paras kastraattinaaras ja samalla 2. paras kastraatti: SC&IP Ruusutarhan Ghisella
3. Paras kastraattinaaras: CH&IP Ruusutarhan Klara, BSH f, synt. 25.2.2011
Kehräämön muistopalkinto: Ruusutarhan Oodi

2015.jpg


2013


Vuoden Brittikasvattaja 2013


2013.jpg

Ruusutarhan on vuoden 2013 paras brittikasvattaja ja SC Ruusutarhan Hertta on paras aikuinen britti 2013!

herttashow.jpg


Ruusutarhan briteillä oli onni myötä Ery-Sydin näyttelyssä Kouvolassa 9.11. 2013. Kasvattajaluokka saatiin kokoon viidellä Ruusutarhalaisella. Tulokset olivat:
SC Ruusutarhan Ghisella, KM, vet 3
SC Ruusutarhan Hertta KM
PR&CH Ruusutarhan Kultapoika, CAPIB
Ruusutarhan Mimi Miracolo, EX 1, NOM
Ruusutarhan Matilde EX 1, BIV.
Pisteitä tuli 99,8000 ja ne siivittivät Ruusutarhan lyhytkarvaisten kissojen kasvattajien vuoden 2013 listauksessa 5. sijalle ja brittikasvattajien 1. sijalle. Ei hassummin - kasvattajaluokkaan osallistumisia on tänä vuonna ollut vain ne tarvittavat kolme kertaa. Onni on ollut matkassa kaikilla kolmella kerralla! Näyttelyvuotta on vielä jäljellä, joten sijoitukset voivat vielä muuttua. Joka tapauksessa kiitokset ihanille Ruusutarhan kasvateille ja heidän kotiväelleen.


SC Ruusutarhan Hertta
oli URKin näyttelyssä 12.10.2013 jälleen Best in Show naaras! Hertta herttainen on ihana esiintyjä! :) Ruusutarhan Notabene nominoitiin myös paneeliin tuomarin parhaana pentuna. Ensidebyyttinsä näyttelyyn teki lisäksi Chieftain of Noblesse Oblige. Kummatkin pojat käyttäytyivät hienosti. Chieftain on erityisen utelias ja peloton, joka näkyi reippaana valjaskävelynä ympäri näyttelyhallia. Kasvattajapisteitä Ruusutarhalle tuli tällä kertaa 101,3333. Kiitos taas samalle porukalle kuin elokuussa! :)


ida.jpg
SC Regina di Triangolo*CH

Regina di Triangolo*CH eli Ida valmistui Supreme Championiksi Pirokin näyttelyssä 7.9.2013. Valmistumista juhlittiin yhteisvoimin samaan aikaan Supreme Premioreiksi valmistuneiden Nuupin, Allin ja Pikin kanssa.


24.8.2013 Rurokin näyttelyn yhteydessä pidettiin brittien erikoisnäyttely , jossa järjestettiin briteille rotukohtainen paneeli ja valittiin Breed BIS -kissat 76 britin joukosta. Ruusutarhalaisilla oli onni matkassa, sillä Hertta eli SC Ruusutarhan Hertta oli Best in Show naaras . Paneeliin nominoituina olivat myös Ruusutarhan Matilde nuorissa ja CH Ruusutarhan Kultapoika kastraattiuroksissa. Kasvattajaluokassa olivat mukana myös SC Ruusutarhan Ghisella, Ruusutarhan Mimi Miracolo ja Ruusutarhan Notabene . Tällä kokoonpanolla Ruusutarhan sijoittui parhaaksi kasvattajaksi peräti 104,1667 pisteellä .
Briteille järjestettiin myös leikkimielisiä erikoisluokkia. Parhaan kolme sukupolvea muodostivat Applecat Pallas - CH Ruusutarhan Kultapoika - Ruusutarhan Matilde . Matilde sijoittui myös paras britti-ilme -kisassa kolmanneksi ja EP&EC Ruusutarhan Aurora oli vanhin esillä ollut britti - kunnioitettavalla reilulla 17 vuoden iällään . Mahtava päivä - kiitos Annalle, Ilonalle, Sarille ja Miljalle sekä Merjalle!
Samana päivänä Ruusutarhan Hurmurin pojanpoika Chieftain of Noblesse Oblige (BRI d) muutti Suomeen Ruusutarhalaiseksi.


2012


hertta3.jpg
SC Ruusutarhan Hertta

Hertta valmistui Supreme Championiksi 29.12.12 eli on nyt SC Ruusutarhan Hertta.
Hertta on neljäs Ruusutarhan kasvatti, joka on yltänyt korkeimpaan näyttelyistä saatavaan arvoon.
Sertejä on kerätty 25 kpl.

Hertta sai kilpikonna-värisille briteille myönnettävän Kehräämön muistopalkinnon vuoden 2012 näyttelymenestyksen perusteella. Arvostan tätä palkintoa suuresti!

SC Ruusutarhan Ghisella valmistui korkeimpaan arvoon Surokin näyttelyssä 14.1.2012 ja on nyt Supreme Champion! Paljon paljon onnea Ellalle ja omistajalleen Annalle! Huippuhienoa Anna, kiitos!2011


Vuoden Brittikasvattaja 2011

2011.jpg

Ruusutarhan oli Suomen paras brittikasvattaja myös vuonna 2011. Toivon, että kaikki Ruusutarhalaiset iloitsevat saavutuksesta kanssani! Paras kasvattaja -tuloksen toteuttivat: Ruusutarhan Ghisella, Hurmuri, Hertta, Jalo, Jasmiini, Jippii, Kultapoika, Klara, Leone ja Leonina.

Suuri kiitos kaikille kasvattieni omistajille panoksestanne, saavutus on teidän ansiotanne!


2010


Vuoden Brittikasvattaja 2010

2010.jpg

GIC Regina di Triangolo oli paras brittinaaras ja brittien paras siitoskissa vuonna 2010.
CH Ruusutarhan Jippii oli paras brittinuori vuonna 2010.
Ruusutarhan oli paras brittikasvattaja vuonna 2010.

28.11.2010 TUROK, Turku:
Ruusutarhan Jippii (BSH a) valmistui Championiksi.
GIC Regina di Triangolo (BSH a) oli tuomarin paras.

9.10.2010 ERY-SYD, Helsinki:
Ruusutarhan Jalo (BSH n) oli värin paras.
Ruusutarhan Jippii (BSH a) oli värin paras ja tuomarin paras.
Ruusutarhan Hertta (BSH g) oli värin paras.
GIC Regina di Triangolo (BSH a) oli paras siitosnaaras (97,000 p).
Ruusutarhan oli kasvattajaluokassa 7. (97,6 p).

4.9.2010 PIROK, Tampere:
Ruusutarhan Jalo (BSH n) oli värin paras ja tuomarin paras.
Ruusutarhan Jippii (BSH a) oli värin paras, tuomarin paras ja kategorian paras nuori (kaikilla tuomariäänillä!) .
GIC Regina di Triangolo (BSH a) oli paras siitosnaaras (109,333 p).
Ruusutarhan oli kasvattajaluokassa 2. (103,6 p).

21.8.2010 RUROK, Vantaa:
Ruusutarhan Jalo (BSH n) oli värin paras ja tuomarin paras.

14.-15.8.2010 Tallinna:
IC Regina di Triangolo (BSH a) valmistui Grand International Championiksi 14.8.10 ja oli värin paras molempina päivinä.

31.7.2010 SUROK, Helsinki:
Ruusutarhan Jasmiini (BSH n) oli värin paras.
Ruusutarhan Jippii (BSH a) oli värin paras.

10.7.2010 URK, Vantaa:
IC Regina di Triangolo (BSH a) oli värin paras, tuomarin paras, paras siitosnaaras.
Ruusutarhan pentue (BSH n, Jalo, Jasmiini ja Jamila) oli näyttelyn paras pentue (Best of Best).


2008


Vuoden Brittikasvattaja 2008

2008.jpg


2007


Vuoden Brittikasvattaja 2007

2008.jpg