In Memory

-

Sydämessäni aina ja ikuisesti


auroraar1.jpg

Aurora
EP, EC FIN*Ruusutarhan Aurora
kilpikonna (BSH f)
27.3.1996 - 10.4.2014

Kontukatin Blue-Boy (BSH a) x Tassu-Tallin Cacao (BSH d 23)
sukutaulu

Auroralla on sydämessäni ainutlaatuinen oma paikkansa.
Aurora syntyi ensimmäiseen pentueeseeni ja välillämme oli vahva kiintymyksen side. Aurora oli iso ja vahva naaras.
Turkin väri oli hieno, musta oli mustaa ja punainen ja creme olivat puhtaita ja kirkkaita. Silmät olivat väriltään erinomaiset
ja olivat hienot vielä myöhemmälläkin iällä.


-


roope1.jpg

Roope
FIN*Tassu-Tallin Alvari

sininen (BLH a, pitkäkarvainen)
30.10.1990 - 16.11.2004
kasvattaja Päivi & Pertti Lehto

Nuppukatin Eljas (BSH a var) x Kontukatin Bluecream Chanel (BSH g)
sukutaulu

Roope avasi minulle oven brittien hurmaavaan maailmaan. Roopesta alkoi yhteiselo brittien kanssa, eikä sille näy loppua.
Roope oli persoonallinen brittiuros, erityisen komea pitkine karvoineen. Roopen kautta ihastuin myös tähän pitkäkarvaominaisuuteen, jota vielä ei ollut hyväksytty.


roopeparv.jpg


-


RosaParv.gif

Rosa
FIN*Tassu-Tallin Cacao

punatiikeri (BSH d 23)
26.12.1992 - 9.2.2006
kasvattaja Päivi & Pertti Lehto

Apricot's Boogie Boy (BSH e) x Lapinjärven Milla (BSH f)
sukutaulu

Rosasta ja Rosan pentueesta alkoi Ruusutarhan kissala. Rosan nimestä juontaa myös Ruusutarhan kissalan nimi. Rosa oli vahvarakenteinen ja hyväluonteinen brittinaaras. Se oli erinomainen emo pennuilleen ja sen ominaisuuden se periytti lapselleen Auroralle.

Rosa ja Roope olivat aina hyvin läheisiä keskenään. Niiden yhteiselosta opin käytännön kautta, miten tärkeää kissalle on toinen kissakaveri.

Rosalla todettiin 10-vuotiaana HCM-sydänsairaus, mutta sydän ei onneksi vaivannut sitä koskaan. Rosan kohtaloksi koitui nisäkasvain, se eli 13-vuotiaaksi.

Rosa05.jpg


-


gioia_.jpg

Gioia
FIN*Ruusutarhan Gioia
sinikilpikonna(BSH g)
25.10.2006 - 5.6.2007

From's Don Juan (BSH a) x Alegría's Fineza D.C (BSH f)
sukutaulu

Gioia tarkoittaa iloa ja sellainen Gioia olikin. Se oli kaunis ja ihana, suuri lupaus, myös luonteeltaan. Gioia sulostutti elämääni vain seitsemän kuukautta, mutta se jätti lähtemättömän muiston suloisella olemuksellaan.

Lyhyen elämänsä aikana Gioia ehti saavuttaa Suomen Brittikissojen Vuoden paras nuori -palkinnon ja Kehräämön muistopalkinnon
virallisissa kilpailuluokissa parhaiten menestyneelle kilpikonna-väriselle britille vuonna 2007.

gioiaS.jpg

-


_dalia5b.jpg

Dalia
IP, EC FIN*Ruusutarhan Dalia

kilpikonna (BSH f)
s. 1.5.2002 - 11.02.2020

Tassulähteen Io (BSH n) x Ruusutarhan Aurora (BSH f)
sukutaulu

Dalia on Auroran tytär D-pentueesta. Dalia oli perinyt emonsa vahvan rakenteen ja sillä oli kauniit silmät ja paljon punaista turkissaan. Dalia oli puhelias ja persoonallinen kastraattinaaras.

Dalialla oli näyttelyvuosiltaan useita Tuomarin paras -saavutuksia, mutta kun se ei enää viihtynyt näyttelyissä, se sai jäädä kotiin. Dalia on saanut virallisissa kilpailuluokissa parhaiten menestyneelle kilpikonna-väriselle britille myönnetyn Kehräämön muistopalkinnon vuosina 2003 ja 2004.

Dalia osallistui kissojen lonkka- ja selkätutkimukseen vuonna 2011. Dalian lonkat ja selkä olivat erinomaisessa kunnossa. Dalia oli perusterve kissa, sillä oli tosi vähän mitään vaivoja. Sen ainoa terveydellinen heikko kohta oli sen hampaat, niitä jouduttiinkin poistamaan monia hammassyöpymän seurauksena.

Dalialla todettiin kilpirauhasen liikatoiminta syksyllä 2018. Lääkkeet paransivat olon hyväksi, kunnes helmikuussa 2020 Dalian kunto romahti äkkiä ja vaihtoehtoja olon parantamiseksi ei enää ollut.


-


helmi21.jpg

Helmi
IC FIN*Tassulähteen Pilkkumi

sininen (BSH a)
s. 16.4.2005 - 24.02.2021
kasvattaja Pipsa Sahrman

From's Don Juan (BSH a) x Moonface's Donna (BSH w 62)
sukutaulu

Helmi muutti Ruusutarhan kissalaan kasvattajaystävältäni Pipsalta Tassulähteen kissalasta. Helmi oli nimensä arvoisesti kauneimpia sinisiä brittipentuja, joita olin nähnyt. Helmin isä EC From's Don Juan on myös yksi lempibriteistäni. Helmillä oli hieno brittipää, hyvä turkki ja kaunis ilme. Helmi on ensimmäinen britti Suomessa, joka on saanut virallisen lonkkakuvalausunnon amerikkalaiselta OFA:lta (Suomesta ei voi saada virallisia lonkkalausuntoja kissoille). Helmin lonkat ovat terveet.

Helmillä oli yksi pentue, Ruusutarhan H-pentue. Pennut olivat hyvin energisiä, ihan niin kuin mammansakin. Helmillä oli erinomainen itsetunto, reippautensa ja avoimuutensa se periytti myös pennuilleen. Helmi oli Ruusutarhan kissalan luottokissa, peloton ja ystävällinen kaikille. Ainoa asia mistä se ei pitänyt, oli tiukasti kiinni pitäminen. H-pentueesta kotiin jääneellä Hertalla ja sukua jatkaneella Hurmurilla on näkynyt Helmin hyviä luonteenpiirteitä, ne ovat myös lempeitä, avoimia ja ystävällisiä kaikille.

Helmi oli kaksinkertainen kategoriavoittaja, se oli kategorian paras pentu ja kategorian paras nuori. Sillä oli lukuisia Tuomarin paras -saavutuksia aikuisiältä.

Helmi sairastui äkisti helmikuussa 2021 ja armeliainta oli päästää Helmi pois.


-


_inmsamu.jpg

Samu
Wiikar's Oliver

kultainennoutaja
29.4.2003 - 26.1.2009
kasvattaja Rea Grönberg

Ritzilyn Jimmy Mac x Wiikar's Highland Queen

Samu oli ensimmäinen koirani. Pitkän harkinnan tulos. Samu oli iso, leveäpäinen, kullan värinen uros. Se oli lempeä ja kiltti, mutta oman tiensä kulkija. Samu tuli kissojen kanssa toimeen erinomaisesti, Gioian kanssa ne saattoivat nukkua vierekkäin.

Samu sairastui yllättäen ja leikkauspöydällä vasta saatiin varmistus, ettei mitään ollut tehtävissä. Samulla oli pahalaatuinen limakasvain vatsaontelossa, vatsa oli täynnä kasvaimia.


-


Luopuminen jokaisesta vuorollaan on ollut raskasta ja sydäntä repivää.
Tuska ei koskaan muutu pienemmäksi, joka kerta luopuminen tuntuu musertavalta.
Ajan myötä muistot muuttuvat aurinkoisiksi ja kiitollisena ajattelen yhdessä elettyjä aikoja.