IC FIN*Tassulähteen Pilkkumi
"Helmi"


sininen (BSH a)
s. 16.4.2005
k. 24.02.2021
kasvattaja Pipsa Sahrman, FI*Tassulähteen

From's Don Juan (BSH a) x Moonface's Donna (BSH w 62)
sukutaulu

sydän: HCM-negatiivinen (v. 2008)
lonkat: OFA:n lausunto Fair 16.11.2007 (OFA:n asteikko excellent, good, fair, borderline, mild, moderate, severe)

Helmi muutti Ruusutarhan kissalaan kasvattajaystävältäni Pipsalta Tassulähteen kissalasta. Helmi oli nimensä arvoisesti kauneimpia sinisiä brittipentuja, joita olin nähnyt. Helmin isä EC From's Don Juan on myös yksi lempibriteistäni. Helmillä oli hieno brittipää, hyvä turkki ja kaunis ilme. Helmi on ensimmäinen britti Suomessa, joka on saanut virallisen lonkkakuvalausunnon amerikkalaiselta OFA:lta (Suomesta ei voi saada virallisia lonkkalausuntoja kissoille). Helmin lonkat ovat terveet.

Helmillä oli yksi pentue, Ruusutarhan H-pentue. Pennut olivat hyvin energisiä, ihan niin kuin mammansakin. Helmillä oli erinomainen itsetunto, reippautensa ja avoimuutensa se periytti myös pennuilleen. Helmi oli Ruusutarhan kissalan luottokissa, peloton ja ystävällinen kaikille. Ainoa asia mistä se ei pitänyt, oli tiukasti kiinni pitäminen. H-pentueesta kotiin jääneellä Hertalla ja sukua jatkaneella Hurmurilla on näkynyt Helmin hyviä luonteenpiirteitä, ne ovat myös lempeitä, avoimia ja ystävällisiä kaikille.

Helmi oli kaksinkertainen kategoriavoittaja, se oli kategorian paras pentu ja kategorian paras nuori. Sillä oli lukuisia Tuomarin paras -saavutuksia aikuisiältä.

Helmi sairastui äkisti helmikuussa 2021 ja armeliainta oli päästää Helmi pois.

helmi_1.jpg

helmi_2.jpg

helmi_3.jpg

helmi21.jpg

helmiout1.jpg

helmi_4.gif

helmi_5.gif

helmi_6.jpg

helmi_7.jpg

helmi_8.gif

helmi_9.jpg

helmi_10.gif